Start Deserti Marliesentorte

Marliesentorte

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
1
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 °C.
2. Lešnike fino usitniti, da budu gotovo kao brašno. Na isti način usitniti i 200 g mlečne čokolade.
3. Potom pomešati lešnike i čokoladu, dodati šećer i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
4. Potom dodati jaja i sve umutiti mikserom.
5. Kalup prečnika 22 cm premazati puterom ili margarinom, pa uliti smesu i peći oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 °C.
6. Gotovu koricu izvaditi iz rerne, skinuti kalup i ostaviti je da se prohladi.
7. Poprečno preseći 2/3 testa, usitniti ga pa u to dodati 600 ml šlaga ulupanog sa mlekom i sve sjediniti varjacom dok ne postane glatka kremasta smesa.
8. Zatim na piškotu vratiti stranice kalupa, premazati je filom i ukrasiti šlagom.
9. Posuti preostalom mlecnom čokoladom.
10. Tortu odložiti u frižider na nekoliko sati da se stegne.
11. Pre serviranja, skinuti stranice kalupa i tortu isecći na parčad u obliku trougla.

Recept Dušanke Mikulić iz Subotice
Recept Dušanke Mikulić iz Subotice

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!