Marmelada od trešanja

Marmelada od trešanja

SHARE
Marmelada od trešanja
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 minuta
  • 3 tegle
  • Lako

Sastojci:

2½ kg očišćenih trešanja
(tamnocrvenih, krupnih)
60 ml limunovog soka
30 ml višnjevače
1.2 kg šećera

Priprema:

1. Oprane i od koštica očišćene trešenje staviti u širu šerpu i posuti polovinom šećera, pa prekriti i ostaviti da miruju preko noći.
2. Sutradan dodati limunov sok, ostatak šećera i promešati. Kuvati na umerenoj temperaturi oko sat vremena tj. dok se trešnje neraskuvaju. Tokom kuvanja, redovno sklanjati penu sa površine.
3. Po želji, pred kraj kuvanja dodati višnjevaču i ispasirati trešnje štapnim mikserom.
4. Marmeladu izručiti u teglice i dobro ih zatvoriti. Tegle utopliti i ostaviti da se pokrivene ohlade do sutradan.
5. Zatim, tegle odložiti u ostavu i koristiti po potrebi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?