Start Deserti Maslačak torta: Ukusna i fina

Maslačak torta: Ukusna i fina

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
100 g kokosa
1 kašika prezle
Za fil I:
6 jabuka
5 kašika šećera
100 ml vode
1 kašika gustina
Za fil II:
6 žumanaca
3 kašike šećera
1 puding od vanile
400 ml mleka
100 g margarina
100 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
3 šlaga

ISPROBAJTE I… Kremasti kokos kolač

Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati kokos i prezle i lagano promešati kašikom da se svi sastojci dobro povežu.
2. Pripremlenu smesu sipati u veći pravougoani pleh obložen pek-papirom i peći na 150°C dok kora ne dobije zlatkastu boju i postane hrskava.
3. Pečenu koru ostaviti da se prohladi, a zatim je preseći po dužini da se dobiju dve jednake kore.
Fil I:
1. Očistiti i izrendati jabuke, posuti ih šećerom, dodati vodu i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodati gustin razmućen u malo vode i lagano mešati dok se fil ne zgusne. Skinuti s ringle i ostaviti da se prohladi.
Fil II:
1. Penasto umutit žumanca, dodati puding i nekoliko kašika mleka, a ostatak mleka sa šećerom staviti da provri.
2. U ključalu smesu zakuvati razmućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.
3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa sjedniti s ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Preko kore nanaeti fil II, zatim fil I i ponoviti postupak da se utroši sav materijal.
2. Umutiti šlag po uputstvu s kesice, pa po želji ukrasiti tortu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here