Start Glavna jela Maslenica s piletinom

Maslenica s piletinom

maslenica
Priprema:
1. Nasuti brašno u odgovarajuću posudu, posoliti ga i postepenododavati vodu.
2. Zamesiti glatko i čvrsto testo, namazati ga uljem i ostaviti malo da odstoji.
3. Meso iseckati na kockice pa ga propržiti na dobro zagrejanom ulju. Pržiti uz stalno mešanje pa pred kraj dodati pavlaku za kuvanje, mešavinu začina i kari. Dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.
4. Za to vreme testo premesiti na pobrašnjenoj podlozi, te ga razviti oklagijom što tanje. Poprskati uljem i ostaviti da odstoji oko 5 minuta da još malo omekša.
5. Potom testo još razvući rukama.
6. Dužinom jedne strane razvijenog testa staviti pripremljen fil, pa je preklopiti drugom stranom testa. Premazati istopljenim margarinom i ponovo preklopiti.
7. Preklapati testo dok se ne dobije četvrstati oblik veličine pleha u kojem će se peći.
8. Svaki put kada se jedna strana jufke prebacuje preko druge, potrebno ju je poprskati istopljenim margarinom.
9. Složenu maslenicu pomastiti, te peći u zagrejanoj rerni na 220°C 20-25 minuta.

Recept Šuhrete Kadrić iz Tuzle
Recept Šuhrete Kadrić iz Tuzle

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!