“Maxi domaćica meseca”: Slobodan Boškan obradovao štićenike Doma u Veterniku!

“Maxi domaćica meseca”: Slobodan Boškan obradovao štićenike Doma u Veterniku!

SHARE

DSC_55041
U Novosadskom restoranu „Fontana“ održana je tradicionalna humanitarna akcija „MAXI domaćica meseca“, u organizaciji magazina „Pošalji recept“.

Tema meseca februara su slani rolati, koje su vrsne domaćice i čitateljke magazina vešto dekorisale i poslužile, a bilo je ionih koje su napravile i po nekoliko vrsta.

Po prvi put učestvovale su i „Zlakušanke“ iz Zlakusa kraj Užica: Osam žena velikog srca pomogle su akciji i promovisale svoje udruženje koje je zaživelo pre tri godine. Vredne domaćice predstavljaju tradicionalna jela, prate manifestacije, sajmove, izlažu ručne radove i bave se grnčarijom.

Žiri, koji je izabrao tri najbolja slana rolata, činili su: jedan od naših najtrofejnijih odbojkaša Slobodan Boškan, urednica „Brava Casa“ magazina Tanja Marić, predstavnik „Delhaize“ grupe Vuk Vukoje, Predrag Kovačević ispred izdavačke kuće „Prometej“ i zamenica šefa kuhinje „Fontana“ Ankica Kojić.

Nakon degustacije i ocenjivanja kako po ukusu, tako i vizuelno, dodeljena je treća nagrada od strane izdavačke kuće „Prometej“- veliki kuvar, domaćici Marini Stanojević, dok je druga nagrada – sedam dana zimovanja na Kopaoniku za dve osobe u vili „Jana“, pokrovitelja „Jolly tours“ otišla u ruke Smilji Telečki.

Prvo mesto i vaučer- poklon „MAXI“ u iznosu od 10.000 dinara pripalo je domaćici iz Zrenjanina, koja prvi put učestvuje u ovoj akciji Slađani Bokić. Nakon proglašenja pobednica, slani rolati odneti su štićenicima doma Veternik, a „Zlakušanke“ su im uručile i hranu koju su donele iz svog mesta: sir, kajmak, ajvar i ostala tradicionalan jela iz Užica.
Naredno druženje zakazujemo već u mesecu martu!

Predstavljamo vam pobednički recept ovomesečne akcije:

**Trobojni rolat**
Potrebno je:
6 jaja
4dcl jogurta
150 ml ulja
12 kašika brašna
Prašak za pecivo
Kašika soli
2 kašike ajvara
11 gr obarenog spanaća
Za fil: ½ margarina
250 gr feta sira
250 gr sitnog sira
300 gr salame
Umutiti belance u čvrts sneg, dodati jedno po jedno žumance i dodavati ulje, so i jogurt. Brašno pomešati sa praškom za pecivo pa sjediniti sa prethodnom smesom. Smanjiti brzinu miksera pa dobro izmešati (smesa treba da bude malo gušća nego smesa za palačinke).
Podeliti na tri dela; u jedan deo staviti 2 kašike ajvara, u drugi deo spanać a treći deo ostaje žut. Veći pleh pouljiti, obložiti papirom za pečenje i naizmenično sipati sve tri smese tako da ostanu tri boje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni minimum pola sata. Vruću koru staviti na vlažnu krpu i urolati.
Za fil: penasto umutiti margarin, sitno iseckati salamu (stišnjenu šunku), sireve izgnječiti pa sve sastojke dobro sjediniti. Posoliti po ukusu i njime filovati rolat. Ukrasiti po želji.

DSC_5389

DSC_5392

DSC_5393

DSC_5395

DSC_5396

DSC_5399

DSC_5400

DSC_5406

DSC_5409

DSC_5410

DSC_5411

DSC_5412

DSC_5413

DSC_5415

DSC_5420

DSC_5423

DSC_5424

DSC_5427

DSC_5428

DSC_5430

DSC_5440

DSC_5441

DSC_5442

DSC_5445

DSC_5447

DSC_5452

DSC_5459

DSC_5460

DSC_5463

DSC_5466

DSC_5468

DSC_5473

DSC_5478

DSC_5481

DSC_5483

DSC_5485

DSC_5487

DSC_5493

DSC_5495

DSC_5498

DSC_5500

DSC_5504

DSC_5505

DSC_5506

DSC_5507

DSC_5508

DSC_5509

DSC_5510

DSC_5511

DSC_5512

DSC_5513

DSC_5514

DSC_5515

DSC_5516

DSC_5517

DSC_5518

DSC_5519

DSC_5520

DSC_5521

DSC_5526

DSC_5528

DSC_5530

DSC_5531

DSC_5532

DSC_5534

DSC_5536

DSC_5537

DSC_5538

DSC_5540

DSC_5541

DSC_5542

DSC_5544

DSC_5546

DSC_5547

DSC_5551

DSC_5553

DSC_5554

DSC_5555

DSC_5561

DSC_5562

Tekst: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekilić, Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?