Medaljoni u sosu od krastavaca

Medaljoni u sosu od krastavaca

SHARE
Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

– 1 veći svinjski file
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 4 srednja kisela krastavaca
– 1 kašika senfa
– 3,5 dl pavlake za kuvanje
– 1 kašika brašna
– 300 g spiralne testenine
– mešavina začina, ulje

Priprema:

1. Svinjski file iseći na krupnije komade, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Krajeve istanjenih šnicli podviti i oblikovati medaljone.
3. Crni luk i beli luk očistiti i iseći na kockice, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti medaljone najpre sa završecima okrenutim nadole, a potom i sa druge strane dok ne porumene. Na kraju ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, dodati kisele krastavce te i njih kratko propržiti.
6. Posebno sjediniti pavlaku za kuvanje sa kašikom brašna pa preliti luk i krastavce i začiniti po ukusu. Vratiti pržene medaljone dodati senf i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se sos ne zgusne.
7. Spiralnu testeninu obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?