Start Deserti Medeno srce sa kikirikijem

Medeno srce sa kikirikijem

Recept Sunčice Antić iz Smedereva

medeno srce sa kikirikijem
Foto: Pošalji recept
  • 60 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

4 šoljice ražanog brašna
1 šoljica pšeničnog brašna
3 šoljice šećera
2 šoljice ulja
3 šoljice mlake vode
6 kašika džema
200 g mlevenog kikirikija
1 kašičica sode bikarbone
1 kesica cimeta
Glazura
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
6 kašika džema

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti vodu i ulje, dodati šećer pa lagano promešati varjačom.
2. Zatim dodati 6 kašika džema, cimet i kikiriki, pa postepeno dodavati mešavinu brašna i sode bikarbone mešajući sve vreme.
3. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom a zatim sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok ne porumeni.
4. Topao kolač premazati sa 6 kašika džema. Ostaviti da se dobro ohladi a zatim ga preliti otopljenom čokoladom.

Pratite nas i na Instagramu.