Start Predjela Peciva Kroasani s čvarcima

Kroasani s čvarcima

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina kujna
  • 160 min
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g mekog brašna
40 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mleka
350 g čvaraka od mangulice
1 jaje
1 kašičica soli
susam

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko s kašičicom šećera i brašna, dodati izmrvljeni kvasac i dobro izmešati. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu staviti polovinu brašna i kašičicu soli, te i promešati. Dodati nadošao kvasac, pa postepeno sipati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti suvom krpom i ostaviti da nadođe.
3. Nakon toga testo premesiti i podeliti na 6 jufki. Prekriti ih suvom krpom i ostaviti da miruju 20 min.
4. Uzimati jednu po jednu jufku, istanjiti je oklagijom u krug i premazati s malo samlevenih čvaraka. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, poslednju jufku ne premazivati.
5. Ovako filovani testo ostaviti da odmori 20 minuta, te ga istanjiti oklagijom u veći krug. Krug unakrsno iseći na trouglove.
6. Trouglove urolati u kroasane, pa poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostaviti da odmore 15 min.
7. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!