Start Kuvamo sa Gastronomske priče Moj holistički pristup ishrani – Biljana Cincarević

Moj holistički pristup ishrani – Biljana Cincarević

Foto: Privatna arhiva magazina Svet&Style
Foto: Privatna arhiva magazina Svet & Style
Kolači s medom
Slatkiše, na koje smo navikli, zamenila sam kolačima s medom, malteksom ili javorovim sirupom. Stvar je u tome da industrijski slatkiši imaju jake pojačivače ukusa, koji s vremenom ”ubiju” naše čulo ukusa, pa kada probamo slatkiš s prirodnim zaslađivačima, ne možemo odmah osetiti slast. Ali, čim prestanete da jedete industrijske slatkiše, vaše čulo ukusa vraća se na prirodni nivo i polako počinjete da uživate u – prirodnim šećerima.
Važnost zdrave ishrane
Srna polako sazreva i počinje da shvata koliko je važno ako se hranimo zdravo. Doskoro to baš i nije bio slučaj, ali sada vidim napredak koji se prvenstveno ogleda u tome što sada odbija slatkiše. Nisam želela da na nju vršim pritisak i da je teram da jede nešto što nije htela ili mogla. Pustila sam je da prvo shvati važnost toga, a onda da i sama poželi da promeni način ishrane i – to se sada i dešava.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!