Mokri kolač od jabuka i badema

Mokri kolač od jabuka i badema

SHARE
Pixabay

Sastojci:

2 kg jabuka + 1 kg za sok
200 g šećera
štapić cimeta
500 g mlevenih listića badema
8 jaja
2 praška za pecivo

Priprema:

1. Oljuštiti i iseckati na kockice 2 kg jabuka. Dodati 200 g šećera i štapić cimeta, pa dinstati dok masa ne postane poput džema (treba da se svede na 1,3 kg).
2. Smesu od jabuka sjediniti sa 500 g mlevenih listića badema. Pre mlevenja treba ih blago ispeći, tek da porumene. Od njih se, praktično, dobije brašno.
3. U jabuke i bademe dodati 8 jaja i dve kesice praška za pecivo. Sve pomešati i staviti u željene kalupčiće ili oblikovati modlom. Staviti da se peče.
4. Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno, napraviti sok od kilograma jabuka. Njime preliti kolače, čim se izvade iz rerne.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?