Mrežasta pita sa sirom i koprivom

Mrežasta pita sa sirom i koprivom

SHARE

  • 110 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
400 g mekog brašna
150 ml mleka
100 ml pavlake
15 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
½ kašičice soli
1 jaje
Fil
1 veza mlade koprive
350 g švapskog sira
2 jajeta, so

Priprema:

Testo
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, izmrvljeni kvasac, šećer i kašičicu brašna pa dobro izmešati. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe
2. U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati so i promešati. Sipati nadošao kvasac i dodati pavlaku.
3. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil
1. Listove koprive odvojiti od stabljika, pa oprati i obariti u slanoj vodi. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Koprivu sjediniti sa švapskim sirom i jajima, te dobro izmešati.

Nastavak objašnjenja i prikaz pripreme u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?