Start Deserti Mrvičasta pita sa čokoladom

Mrvičasta pita sa čokoladom

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Za testo:
330 g brašna
180 g margarina
100 g šećera
1/2 praška za pecivo
1 vanil-šećer
1 jaje
0,5 dl mleka
Za fil:
5 dl mleka
100 g šećera
2 pudinga od čokolade
70 g čokolade
50 g margarina

Priprema:

Testo:
1. Mikserom penasto umutiti margarin sa šećerom i jajima. Dodati mleko i vanil- šećer.
2. Zatim, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa rukama umesiti kompaktno, glatko testo.
3. Formirati jufku i uviti je u najlon kesu. Odložiti u frižider da miruje oko sat vremena.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti puding od čokolade, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom.
2. Potom ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
3. Skinuti sa vatre i, dok je još toplo, dodati izlomljenu čokoladu i kockice margarina. Mešati dok se svi sastojci ne otope i ne dobije ujednačena glatka smesa.
Finalni postupak:
1. Ohlađeno testo izvaditi iz frižidera i podeliti ga na dva dela.
2. Jedan deo testa razviti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
3. Manji pleh ili tepsiju nauljiti i dno i zidove posuti brašnom. Istanjeno testo rasporediti tako da pokrije i dno i stranice tepsije.
4. Preko testa rasporediti fil od čokolade. Preko fila narendati drugu polovinu odstojalog testa.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 35 minuta.

Recept Sandre Stojiljković Cvetković iz Niša
Recept Sandre
Stojiljković Cvetković
iz Niša

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!