Start Deserti Puding i sladoled Mus od čokolade

Mus od čokolade

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
170 g čokolade za kuvanje
1/3 šoljice espreso kafe ili 1/2 kašicice instant kafe
1/3 šoljice kuvane vode
4 krupnija jajeta
3 kašike šećera

Priprema:
1. Sitno iseckajte čokoladu, dodajte espreso kafu, pomešajte i prelijte vrućom vodom. Izmiksujte masu, dodajte žumanca i dobro sjedinite.
2. U drugoj posudi čvrsto umutite belanca. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite kako bi ostao čvrst sneg. Dodajte smesu sa čokoladom i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
3. Ostavite da se hladi par sati u frižideru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!