Mus sa malinama

Mus sa malinama

SHARE
Pixabay

Sastojci:

5 dl slatke pavlake
1 vanil-šećer
100 g krem sira
5 g crvenog želatina u prahu
100 g malina
Za preliv:
2 kašike meda
1/2 limuna
300 g malina
1 dl vode
1 kašika gustina

Priprema:

1. U manju šerpu sipati 4 dl slatke pavlake i ostaviti da proključa.
Potom skloniti sa ringle.
2. Crveni želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i sačekati da nabubri. Zatim ga sjediniti sa toplom slatkom pavlakom i dobro izmešati.
3. Dodati krem sir, vanil-šećer i 100 g pasiranih malina pa umutiti mikserom i ostaviti da se prohladi.
Preliv:
Maline izmiksati pa sjediniti sa vodom, medom, gustinom, sokom i rendanom korom limuna te kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Fil sa slatkom pavlakom razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
2. Preko njega sipati preliv od malina i ostaviti u frižideru da se ohladi.
3. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag pa njime dekoristi mus.

Izvor: Dobra hrana

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?