Start Glavna jela Musaka od karfiola

Musaka od karfiola

Clipboard16

PRIPREMA:
1. Karfiol očistiti i iskidati na cvetove, a crni luk sitno iseckati.
2. U slanoj vodi obariti karfiol, ocediti i ostaviti da se ohladi.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati meso i dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Na kraju posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina, dodati jedno jaje i promešati.
5. Na dno vatrostalne posude poređati karfiol, naneti smesu od mesa i na kraju još jedan sloj karfiola.
6. Musaku naliti sa 2 dl vode i peći u rerni na 220 °C 25 min.
7. Umutiti 3 jajeta sa pavlakom pa preliti preko gotove musake i vratiti u rernu da se zapeče.

Recept Sadife Despot iz Novog Sada
Recept Sadife
Despot iz Novog
Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!