Musaka od tikvica i karfiola

Musaka od tikvica i karfiola

SHARE

  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 srednji karfiol
1 tikvica
400 g mlevenog mesa
1 crni luk
2 čena belog luka
3 belanceta
300 ml kisele vode
so, biber
peršunov list

Priprema:

1. Crni luk iseckati na kockice i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu. Dinstati desetak minuta dok ne ispari višak tečnosti pa posuti seckanim peršunom.
2. Karfiol razdvojiti na cvetiće i kuvati u slanoj vodi oko 15 minuta, a zatim ocediti. Tikvicu iseći na tanke kolutiće.
3. Tepsiju podmazati i staviti kuvani karfiol. Preko toga rasporediti meso, pa sve prekriti kolutićima tikvice tako da se malo preklapaju. Posebno razmutiti belanca s kiselom vodom, dodati malo soli i bibera i preliti preko povrća.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta da fino porumeni. Poslužiti toplo za ručak ili večeru.

Savet: Ako koristite bela mesa, musaku možete jesti za večeru. Ako pak odaberete mlevenu svinjetinu ili junetinu, onda je konzumirajte za ručak.

Pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?