Na kineski način: Špagete sa povrćem

Na kineski način: Špagete sa povrćem

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
400 g špageta
200 g šampinjona
2 čena belog luka
2 fileta pečene paprike
2 šargarepe
1 mlada tikvica
1/2 praziluka
100 g spanaća
1 kašika balzamiko
sirćeta
1 dl soja sosa
đumbir, ulje
mešavina začina

Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. Šargarepu napola obariti, a potom je izvaditi iz vode i iseći na štapiće.
3. Praziluk, spanać, mladu tikvicu, beli luk i šampinjone takođe iseći na štapiće.
4. Pečenu papriku iseckati na rezance i poprskati balzamiko sirćetom.
5. U voku u dubokoj masnoći propržiti prvo beli luk i šargarepu. Potom ih izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti sa strane.
6. Zatim propržiti praziluk i tikvice te na kraju šampinjone i spanać.
7. Prženo povrće rasporediti preko špageta, dodati soja sos, đumbir i začine po ukusu. Polako promešati i sve zajedno kratko zagrejati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?