Na kineski način: Špagete sa povrćem

Na kineski način: Špagete sa povrćem

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

400 g špageta
200 g šampinjona
2 čena belog luka
2 fileta pečene paprike
2 šargarepe
1 mlada tikvica
1/2 praziluka
100 g spanaća
1 kašika balzamiko
sirćeta
1 dl soja sosa
đumbir, ulje
mešavina začina

ISPROBAJTE I… Špagete u umaku od bosiljka i sira

Priprema:

1. Špagete obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. Šargarepu napola obariti, a potom je izvaditi iz vode i iseći na štapiće.
3. Praziluk, spanać, mladu tikvicu, beli luk i šampinjone takođe iseći na štapiće.
4. Pečenu papriku iseckati na rezance i poprskati balzamiko sirćetom.
5. U voku u dubokoj masnoći propržiti prvo beli luk i šargarepu. Potom ih izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti sa strane.
6. Zatim propržiti praziluk i tikvice te na kraju šampinjone i spanać.
7. Prženo povrće rasporediti preko špageta, dodati soja sos, đumbir i začine po ukusu. Polako promešati i sve zajedno kratko zagrejati.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?