Start Akcije Dobitnici Nagrađeni recept Jaffa izazova – Jaffa Krem Tunel

Nagrađeni recept Jaffa izazova – Jaffa Krem Tunel

Recept Elvire Kiš iz Subotice

Jaffa krem tunel

  • 70 min
  • mirovanje 12 h
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Piškota
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
Fil
200 g jafa krema
400 ml mleka
1 puding od vanile
50 g mlečne čokolade
50 g tostiranih seckanih lešnika
50 g šećera
200 g margarina
Ostalo
100 g čokolade
30 g tostiranih seckanih lešnika

Priprema:

Piškota
1. Umutiti belanca u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati brašno, prašak za pecivo i kakao.
3. Dodati sneg od belanaca i promešati varjačom.
4. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje, pa peći na 170°C oko 10 minuta.
5. Od ispečene kore odseći traku širine 8 cm, premazati je jafa kremom, a zatim urolati.
Fil
1. Puding skuvati na uobičajen način, te ga ostaviti da se ohladi.
2. Dodati otopljenu čokoladu, preostali jafa krem, omekšali margarin i lešnike. Sve dobro umutiti mikserom.
Finalni postupak
1. Pravougaoni kalup obložiti providnom folijom, staviti piškotu,a višak sa strane odseći.
2. Sipati polovinu fila, pa u sredinu staviti rolat. Naneti ostatak fila i prekriti preostalom piškotom. Kolač odložiti u frižider na 12 sati.
3. Sutradan ga izvrnuti na tacnu, preliti otopljenom čokoladom i posuti lešnicima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!