Start Deserti Torte Najlepše torte: Torta s jabukama

Najlepše torte: Torta s jabukama

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za kore
– 10 belanaca
– 10 kašika šećera
– 2 vanil-šećera
– 4 kašike brašna
– 6 kašika mlevenog keksa
za fil
– 500 g jabuka
– 10 žumanaca
– 10 kašika šećera
– 250 g margarina
– 200 g šećera u prahu
– 200 g mlevenih oraha
– 150 g mlevenog keksa
– 50 g čokolade
za dekoraciju
– 3 dl slatke pavlake
– 2 jabuke

Priprema
Kore:
1. Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 5 kašika šećera i vanil-šećer.
2. Potom dodati 2 kašike brašna i 3 kašike mlevenog keksa te polako promešati varjačom.
3. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil:
1. Jabuke oguliti, očistiti od semena i obariti. Potom ih procediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
2. Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari.
3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenom smesom od žumanaca, dodati orahe i keks te dobro izmešati.
4. Fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu i promešati.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sledeći način: kora, fil od čokolade, kora, svetli fil, šlag od slatke pavlake. Gotovu tortu dekorisati kriškama jabuka.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!