Start Deserti Slatka testa Najmekše slatke kiflice

Najmekše slatke kiflice

Slatke kiflice
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g brašna
½ kašičice soli
150 ml toplog mleka
½ praška za pecivo
½ kašičice šećera
15 g kvasca
100 ml ulja
100 ml kiselog mleka
1 žumance
Nadev
džem, marmelada
krem po izboru
Premaz
30 ml ulja
30 ml vode
I još
šećer u prahu

Priprema:

1. Brašno, so i prašak za pecivo sipati u vanglicu pa dobro promešati.
2. Posebno sjediniti kiselo mleko, ulje i žumance. U toplo mleko dodati kvasac i šećer, promešati i ostaviti da zapeni.
3. U brašno dodati tečne sastojke i zamesiti glatko testo (potrebno je malo duže mešenje). Testo prekriti i ostaviti na toplom da nadođe.
4. Testo podeliti na dva dela, blago premesiti dodajući brašno po potrebi, rastanjiti na debljinu oko 0,3 cm i zrakasto iseći na osam delova. Filovati nadevom po želji i umotati kiflice.

Bunar kiflice

5. Položiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta.
6. Pečene kiflice izvaditi iz pećnice i premazati mešavinom ulja i vode, pa ostaviti da se prohlade.
7. Posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!