Start Kako napraviti Napravite sami paštetu od pileće džigerice

Napravite sami paštetu od pileće džigerice

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

½ kg pileće džigerice
100 g suve slanine
15 zelenih maslina
3 kuvana jajeta
3 kisela krastavca
200 ml belog vina
1 kašika kapara
2 kašike senfa
100 g kisele pavlake
100 g maslaca
½ veze lista peršuna
1 limun (sok)
so, biber
50 g maslaca

Priprema:

1. Džigericu oprati, odvojiti srca, dobro ocediti i iseckati.
2. Slaninu sitno iseckati pa propržiti u većem tiganju.
3. Dodati seckanu džigericu, kratko propržiti da promeni boju pa zaliti vinom. Dinstati na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi.
4. U blender ubaciti pripremljenu smesu i kratko samleti. Dodati masline, kapar, seckane krastavce i jaja, pa sve dobro samleti.
5. Dodati senf, kiselu pavlaku, sok od limuna, istopljeni maslac, so i biber pa još jednom sve dobro samleti kako bi se dopila glatka smesa bez ikakvih grudvica.
6. Paštetu preručiti u staklenku sa poklopcem, naliti rastopljenim maslacem i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi a zatim skladištiti i čuvati u frižideru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!