Start Restoranski vodič Nataša Ilić: U jela ne stavljam zaprašku, čak ni u pasulj!

Nataša Ilić: U jela ne stavljam zaprašku, čak ni u pasulj!

natasa ilic

Poznata televizijska voditeljka i jedno od zaštitnih lica RTV Vojvodina, Nataša Ilić je žena puna optimizma i vedrog duha, ali je i veliki hedonista. Za sebe kaže da uživa u svakom zalogaju , voli da jede za „medalju“. Trudi se da omogući sebi i svojoj porodici da se zdravo hrane.

Imam nekoliko pravila u vezi sa kuvanjem i ishranom koja poštujem i to je valjda ključ moje manje-više dobre linije. Retko pržim hranu u ulju, uglavnom je zapečem u rerni pod folijom, sa malo vode i ulja. U jela ne stavljam zapršku, čak ni u pasulj. U svojoj kuhinji koristim dosta povrća, crni i beli luk i začine. Generalno se trudim da se moja porodica zdravo hrani, koliko je to danas moguće. Kupujemo organsko mleko, sir, piletinu, jaja, voće i povrće. Jeste, za nijansu su ovi proizvodi skuplji, ali barem znam šta jedemo. Izbegavamo grickalice, a ako nam se baš nešto gricka, tu su bademi i lešnici“, otkriva Nataša tajnu njene idealne figure. Osim zdrave hrane, ona dosta vežba, izbegava slatkiše i ne jede ništa posle 19 časova.

Slatko volim, ali ga izbegavam. Ćerka i ja često pravimo puding, mafine, ili palačinke, klasične kolače retko, to zadovolstvo sam prepustila svojoj mami, svekrvi i sestri. Da zaključim, za kolače sam totalni antitalenat. Veći sam ljubitelj slanih poslastica, poput pita gibanica, kiflica…

letnja-basta

Restoran Fontana

U svom rodnom gradu, čest je gost poznatog restorana u srcu grada u kojem neprekidno teče deo društvenog života grada.

U Novom Sadu mi je omiljeni restoran Fontana, u centru grada koji je potpuno savršen, sa savršenim ambijentom, a pruža i apartmane za višednevne boravke. Često se dešava da svoje goste, nakog snimanja emisije „Neka pesma kaže“, vodim u ovaj restoran. Preporučujem Fontana šniclu, pohovanu piletinu sa susamon i jabuke u šlafroku. Osim Fontane, često sam u Temerinu, u restoranu “Stari Rubin”. Imaju fantastične tamburaše i specijalitete prste da poližete“, kaže voditeljka.

Ova poznata Novosađanka je proputovala „pola sveta“, ali je ipak ostala verna domaćoj kuhinji.

Na svojim brojnim putovanjima obišla sam mnoge restorane, od Pariza do Njujorka, ali nigde nema naše vojvođanske kuhinje“, završava Nataša.

Autor: Jasmina Jovičić, Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here