Start Glavna jela Divljač Nedeljni ručak: Zečetina sa mladim krompirićima

Nedeljni ručak: Zečetina sa mladim krompirićima

yecSastojci
– 1 kg mlade zečetine
– 1 čen belog luka
– 2, 3 kašike masti ili ulja
– so, biber, vegeta po ukusu
– 1 kg mladih krompirića

Priprema:

1. Zečetinu isecite na komade, posolite, pobiberite.

2. Nauljite posudu u kojoj ćete peći i složite delove zečetine. Dodajte čen belog luka,  po potrebi dodajte malo vode ukoliko vam se učini da nedostaje tečnosti.

3. Pecite poklopljeno u rerni ili električnom pekaču oko 1,5 sat na 200 stepeni. Ako vam se učini da je meso mekano i ranije možete izvaditi meso ili obratno, možete i produžiti vreme pečenja, ako volite više pečeno meso.

4. Nakon što je pečeno, izvaditi meso i dodati mlade krompiriće  u postojeće ulje, peći dok ne porumeni.

Izvor: Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!