Start Deserti Slatka testa Neodoljive slatke perece

Neodoljive slatke perece

Slatke perece
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 min
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

150 g putera
100 g šećera
220 g oštrog brašna
prstohvat soli
50 g kisele pavlake
1 vanil-šećer
Premaz
1 jaje (belance)
Posipanje
50-ak g šećera

Priprema:

1. Omekšali puter penasto umutiti sa šećerom. Dodati pavlaku, vanil šećer pa umutiti sastojke. Zatim, dodati prosejano brašno sa malo soli.
2. Umesiti glatko testo pogodno za rad i uviti u foliju, pa ostaviti u frižideru oko sat vremena da se dobro ohladi.
3. Hladno testo rastanjiti na debljinu oko 0,3 cm i modlom za perece iseći testo. Ostatke testa premesiti, oblikovati jufku i ponoviti postupak tanjenja i sečenja testa.
4. Dobijene oblike ređati na veći pleh, premazati penasto umućenim belancetom, posuti šećerom i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko deset minuta tj. potrebno je da se šećer tek malo karamelizuje.
5. Izvaditi iz pećnice, sačekati da se pecivo potpuno ohladi pa poslužiti.

Ocenite recept - vaša ocena je:

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!