Start Predjela Peciva Neodoljivi slani zalogaji: Piroške iz rerne sa šunkom i sirom

Neodoljivi slani zalogaji: Piroške iz rerne sa šunkom i sirom

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
500 g mekog brašna
1 kašičica šećera
1,5 dl mleka
1 dl jogurta
20 g svežeg kvasca
130 g krem sira
130 g kačkavalja
130 g šunke
1 jaje
so

ISPROBAJTE I… Piroške sa kukuruznim brašnom

Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko s izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera i brašna, pa dobro izmešati. Prekriti suvom krpom i ostaviti da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati kašičicu soli i promešati. Sipati nadošao kvasac, dodati krem sir, rendani kačkavalj i sitno seckanu šunku, pa promešati.
3. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom, a potom ga istanjiti oklagijom na debljinu od 2 cm. Okruglim zupčastim nožem iseći pravougaonike 9×5 cm, pa svaki komad zarezati po sredini.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju oblikovano testo. Peći ga u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumeni.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!