Start Glavna jela Variva Nešto na kašiku – čorbast pasulj bez mesa

Nešto na kašiku – čorbast pasulj bez mesa

Čorbast pasulj
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 150 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

300 g crvenog pasulja
3 glavice crnog luka
1 list lovora
so, biber
1 kašičica aleve paprike
40 ml ulja

Priprema:

1. Pasulj otrebiti i dobro oprati.
2. Potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji preko noći.
3. Sutradan, pasulj ocediti i isprati pod mlazom hladne vode.
4. Zagtim, pasulj staviti u lonac, naliti vodom i kuvati dok ne provri. Procediti i ponovo naliti toplom vodom pa staviti da provri. Isti postupak ponoviti još jednom.
5. Crni luk očistiti i iseckati na sitne kockice pa dodati u pasulj.
6. Posoliti i dodati lovor pa kuvati oko 100 minuta, uz povremeno dolivanje tople vode.
7. Pred kraj kuvanja ugrejati ulje pa kratko propržiti alevu papriku i zapržiti pasulj.
8. Sve promešati i sačekati da se zaprška fino sjediniti sa pasuljem.
9. Poslužiti toplo, uz vruć domaći hleb i salatu po izboru.

Ovde pogledajte još posnih recepata…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here