Nešto na kašiku: Varivo od šargarepe

Nešto na kašiku: Varivo od šargarepe

SHARE
Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna

Sastojci:
1,5 kg mlade šargarepe
100 g putera
2 kašike žutog šećera
4 dl soka od paradajza
2 dl supe od povrća
mešavina začina
2 kašike seckanog peršuna
ulje

Priprema:
1. Mladu šargarepu oguliti i iseći na štapiće.
2. U šerpi otopiti puter, pa dodati seckanu šargarepu. Pržiti je na umerenoj temperaturi, povremeno mešajući dok napola ne omekša. Potom, šargarepu posuti žutim šećerom i promešati kako bi se blago karamelizovala.
3. Sipati sok od paradajza i supu od povrća, začiniti po ukusu i nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Tokom dinstanja po potrebi dolivati malo vode.
4. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?