Nešto sasvim drugačije: Slana kupola

Nešto sasvim drugačije: Slana kupola

SHARE
Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
500 g sremskog sira
200 g + 6 ploški stišnjene šunke
100 g putera
8 jaja
1 kisela paprika iz tegle
4 tvrdo kuvana jajeta
50 g barenog graška
1 kašika rena iz tegle
so, biber

Priprema:
1. U dubljoj posudi pomešati sir s otopljenim puterom.
2. Dodati sirova jaja, naseckanu kiselu papriku i 200 g šunke isečene na kockice.
3. Zatim dodati narendana kuvana jaja, grašak i ren. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa sve dobro sjediniti.
4. Dobijenu smesu staviti i utisnuti u namašćenu okruglu vatrostalnu posudu.
5. Staviti je u veću posudu s vodom i kuvati na pari 30-40 minuta ili dok se smesa ne zgusne.
6. Nakon toga ostaviti da se ohladi pa okrenuti i izručiti na tacnu za posluživanje.
7. Obložiti ploškama šunke i ukrasiti po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?