Ništa bez povrća: Lagani duet potaž

Ništa bez povrća: Lagani duet potaž

SHARE
Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
2 srednje glavice crnog luka
2 veća krompira
1 veza blitve
250 g očišćene bundeve
2 šargarepe
jogurt po potrebi
mešavina suvog biljnog začina
biber
ulje

Priprema:
1. Povrće oprati, oljuštiti i iseckati.
2. Posebno u dve šerpe na ulju ispržiti sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast.
3. Zatim u prvu šerpu dodati krompir, a u drugu šargarepu, pa krčkati dok blago ne omekšaju. Po potrebi dodati vode.
4. Krompiru dodati blitvu, a šargarepi bundevu, te posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom po ukusu. Krčkati dok povrće skroz ne omekša.
5. Rupičastom kašikom prebaciti povrće iz jedne šerpe u blender, te izmiksati dok se ne dobije glatka kaša, a zatim vratiti u šerpu. Ponoviti postupak i s drugim sadržajem.
6. Servirati dok je toplo tako što se jedan potaž ulije u drugi. Po srediti našarati jogurtom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?