Oblikujte testo bez muke

    Oblikujte testo bez muke

    SHARE

    Pored tačnog recepta, za pripremu savršenog testa neophodno je iskustvo i nekoliko malih trikova.

    Ako pripremate meko i masno testo koje vam se lepi za ruke, uvijte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata kako bi se masnoća stegla.
    Pre razvijanja testa uvek sastružite radnu površinu i pospite je brašnom. Oklagiju takođe pobrašnavite. Dok razvijate testo, nemojte pritiskati previše. Takođe, možete povremeno proći velikim, širokim nožem ispod testa kako biste ga odvojili od površine.
    Ukoliko ste se odlučili za spravljanje kiselog testa, tokom njegove pripreme nemojte provetravati prostoriju. Naime, usled pada temperature testo će splasnuti i više neće imati željeni volumen.
     

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

     

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?