Obradujte nepce harmonijom slatkih ukusa – Tiramisu torta

Obradujte nepce harmonijom slatkih ukusa – Tiramisu torta

SHARE

  • 90 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

250 g šećera
250 ml slatke pavlake
3 jajeta
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
par kapi ekstrakta vanile
1 instant espreso
1 kg maskarpone sira
250 ml slatke pavlake
5 kašika šećera u prahu
kakao

Priprema:

1. Jaja penasto umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanile i slatku pavlaku, pa sve dobro sjediniti laganim pokretima.
2. Sipati u nauljen i brašnom posut kalup za torte,pa peći u ugrejanoj rerni na 160ºC oko 50 minuta.
3. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da se potpuno ohladi na rešetkastoj površini i horizontalno preseći na tri dela.
4. Maskarpone umutiti sa šećerom u prahu, da se dobije fina kremasta masa. Slatku pavlaku umutiti, pa dodati u pripremljen sir i promešati da se dobroo sjedini.
5. Biskvit natopiti sa pripremljenim espresom, premazati trećinom krema, pa isti postupak ponoviti sa ostatkom materijala.
6. Tortu premazati umućenom kremom sa svih strana, dekorisati po želji i posuti kakaom.
7. Ostaviti da se dobro ohladi pa poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?