Obrok salata s mahunarkama i tunjevinom

Obrok salata s mahunarkama i tunjevinom

SHARE
Salata sa tunjevinom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 25 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g zelene boranije
(zamrznute)
150 g crnog i belog pasulja
(iz konzerve)
1 čen belog luka
160 g tunjevine iz konzerve
(salamura)
7 čeri paradajza
so, biber
5 kašika maslinovog ulja

Priprema:

1. Boraniju obariti u slanoj, kipućoj vodi, toliko da omekša ali zadrži hrskavost.
2. Procediti i ostaviti da se prohladi.
3. Pasulj izručiti iz konzerve, proprati i dobro ocediti.

Pikantni karfiol

4. Beli luk usitniti ili ispasirati i dodati u maslinovo ulje.
5. Tunjevinu ocediti od viška tečnosti i blago usitniti.
6. U dubljoj posudi sjediniti povrće, da se što bolje rasporedi.
7. Posuti komadićima tunjevine i prepolovljenim čeri paradajzom, pa sve začiniti i preliti uljem.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?