Start Glavna jela Riba Odličan način za pripremu ribljih pljeskavica (od oslića)

Odličan način za pripremu ribljih pljeskavica (od oslića)

DH
Foto: Dobra hrana
  • 65 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

800 g fileta oslića
3 jajeta
3 kriške hleba
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
½ veze peršuna
1 kašičica slatke mlevene paprike
100 g pančete
50 g dimljene suve slanine
mešavina začina
so, biber

Priprema:

1. Filete oslića skuvati u slanoj vodi (ili na pari), ocediti ih od suvišne tečnosti. Kriške hleba natopiti vodom, a potom ih dobro ocediti i izmrviti. Peršun, slaninu, crni i beli luk sitno iseckati.
2. Kuvane filete oslića i slaninu samleti na mašini za mlevenje, te ih sjediniti sa izmrvljenim hlebom, jajima, crnim i belim lukom i peršunom. Zatim, dodati mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati i smesu ostaviti u frižideru oko pola sata.
3. Od pripremljene mase oblikovati pljeskavice.
4. Roštilj premazati suvom slaninom, poređati pljeskavice i peći ih sa obe strane dok ne porumene.

Preporučujemo i recept za mariniranu skušu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!