Start Trikovi i saveti Odzvonilo im je – uklonite neugodne mirise iz vaše kuhinje

  Odzvonilo im je – uklonite neugodne mirise iz vaše kuhinje

  Uklonite neprijatne mirise iz kuhinje
  Foto: Guliver/Thinkstock
  Uklonite neprijatne mirise od kuvanja
  U šerpicu usuti 3 kašike alkoholnog sirćeta i 250 ml vode, pa kuvati 5-6 minuta kako bi uklonili neprijatne mirise iz kuhinje. Naročito se preporučuje ukoliko se miris pripremljene ribe zadržao u kuhinji i nakon 24 časa.
  Redovno praznite i čistite kantu za otpatke
  Svakodnevno iznošenje smeća je neophodno. Osim toga, jednom nedeljno prebrišite unutrašnjost korpe i odstranite sve nečistoće, a zatim pređite sredstvom za dezinfekciju (asepsol) i ostavite da se osuši ili provetri na vazduhu (ukoliko imate dvorište ili terasu korpu iznesite van).
  Ostaci hrane u mašini za pranje sudova
  Redovno kontrolišite vašu nezamenljivu pomoćnicu – mašinu za pranje sudova, kako se ostaci hrane ne bi zadržavali i stvarali neugodne mirise. Obavezno čistite filter, ponekad pokrenite praznu mašinu na program za “samo ispiranje” i nemojte propustiti da nakon završenog pranja mašinu ostavite otvorenu kako se vlaga ne bi duboko zadržavala.
  Čistite odvod na sudoperi
  Čest krivac za širenje neugodnih mirisa u kuhinji je odvod u sudoperi. Svakodnevno korišćenje sudopere se ne može izbeći ali ostaci hrane koji se zadrže u odvodu umeju da budu veoma veliki ali rešiv problem. Uzmite 2 kašike sode-bikarbone, 1 kašiku soli i stavite na odvod. Zatim, prelijte sa 250 ml ugrejanog sićeta i sačekajte da odvod krene da groće. Nakon toga, pustite mlaz vrele vode i ostavite da teče oko 4-5 minuta.
  Održavajte frižider
  Frižider je mesto u kome se nastane mirisi bez obzira na to koliko često održavate higijenu ovog prostora. Međutim, da ne biste strepeli od loših mirisa u fižideru dovoljno je da jedan sunđer za ručno pranje sudova stavite u manju plastičnu posudu i pospete sa debljim slojem sode-bikarbone. Zatim, poklopac plastične posude izbušite na par mesta i zatvorite posudu. Na ovaj način vazduh će cirkulisati, a frižider će biti oslobođen neprijatnih mirisa narednih četrdesetak dana.

  Preporučujemo i 46 načina da upotrebite sodu-bikarbonu.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!