Start Deserti Oranž torta

Oranž torta

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za podlogu:
750 g bundeve
750 g jabuka
200 g šećera
1 kašičica đumbira u prahu
1 kašičica cimeta
1 kesica vanil-šećera
4 jajeta
8 kašika šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
8 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
800 ml mleka
5 kašika šećera
2 pudinga od vanile
Za dekoraciju:
1 šlag krem
100 g bundeve
100 ml vode
1 kašičica šećera
1 kašika gustina

Priprema:
Podloga:
1. Bundevu očistiti od semenki i kore, iseći na kocke. Jabuke oguliti i iseći na kocke. Pomešati jabuke i bundeve, dodati vanil-šećer, đumbir, cimet i izmešati.
2. Kalup ili dublju posudu za pečenje podmazati puterom i posuti 100 g šećera, preko staviti pomešane kockice i posuti s ostatkom šećera. Peći na 200°C oko 30 minuta.
3. Umutiti belanca sa šećerom, dodavati jedno po jedno žumance, a zatim i ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Kalup izvaditi iz rerne, preliti smesu za patišpanj i peći na 180°C još 20-25 minuta.
4. Pečenu podlogu prevrnuti na tacnu tako da biskvit bude dole i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U 100 ml mleka razmutiti puding od vanile, a ostatak mleka ostaviti da provri sa šećerom. Dodati mešavinu u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Dok je još toplo, staviti preko sloja od bundeva i jabuka, pa ostaviti da se ohladi.
Dekoracija:
1. Umutiti šlag krem prema upustvu s kesice i premazati tortu.
2. Skuvati bundevu isečenu na kockice sa šećerom i vodom. Izblendirati, dodati gustin i skuvati da se zgusne. Dok je mlako staviti u špric za šaranje i ukrasiti tortu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

  1. Ja u receptu nigde ne vidiim da pise narandza da ide.
    Svasta danas izmisljaju od recepata.odakle ime ORANZ ?mozda zbog boje.?

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here