Oreo torta

Oreo torta

SHARE
Pixabay

Sastojci:

Podloga
– 175 g Oreo keksa (plus par za ukras)
– 50 g putera
– 1 kašika mleka
Fil:
– 700 g kisele pavlake
– 750 ml slatke pavlake
– 250 g šećera
– 2 kesice želatina (2×10 g)

Priprema:

Keks samleti i pomešati sa otopljenim puterom i kašikom mleka. Smesu rasporediti i utapkati na tanjiru na koji ste stavili prsten od kalupa za tortu prečnika 20 cm. Ostaviti u frižideru dok pripremate fil. Pomešati kiselu i neumućenu slatku pavlaku sa šećerom. Ostaviti malo da odstoji, da se kristali šećera otope. Dve kesice želatina preliti sa 6-7 kašika vode, a kad želatin nabubri ugrejati ga na ringli dok se ne izgube granulice želatina. Umešati u fil pa sipati preko kore. Staviti u frižider na minimum 4-5 sati. Ukrasiti polovinama keksa uronjenim u fil, poželjno pre nego što se fil stegne.

Drugi način za pripremu ove ukusne torte možete pogledati na video snimku.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?