Start Deserti Osladite se uz fantastičan voćni užitak

Osladite se uz fantastičan voćni užitak

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za koru:
350 g brašna
200 g margarina
100 g šećera u prahu
5 žumanaca
2 kašike kakaoa
2 kašičice praška za pecivo
Za beze:
5 belanaca
200 g šećera
120 g griza
1 puding od vanile
300 g kisele pavlake
Fil:
200 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
Ostalo:
voće po izboru (kruške, jabuke, nektarine)

Priprema:
Kora:
1. U vanglici sjedniti brašno s praškom za pecivo, šećerom u prahu i kakaom. Potom dodati mast i umućena jaja, pa umesiti glatko testo.
2. Oklagijom istanjiti i preneti u kalup obložen pek-papirom.
Beze:
1. U dubljoj posudi umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati griz, prašak za puding i kiselu pavlaku. Varjačom izmešati da se lepo sjedini.
Fil:
1. U šerpu sipati slatku pavlaku, dodati izlomljenu belu cokoladu i zagrevati dok se čokolada skroz ne otopi. Tako pripremljen fil staviti u frižider da se ohladi.
Finalni postiupak:
1. Na već razvučenu koru sipati beze smesu u pleh.
2. Voće iseći na kriške i ravnomerno rasporediti po kolaču.
3. Peći u rerni zagrejanoj na 170°C oko 50 minuta. Pečen kolač ostaviti da se dobro ohladi.
4. Ohlađen fil izvaditi iz frižidera, umutiti mikserom, pa premazati kolač. Seći na kocke i po želji dekorisati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!