Start Vaši recepti Oslić u vinu s pečurkama i sirom

    Oslić u vinu s pečurkama i sirom

    Recept Lidije Kunej iz Novog Sada

    Oslić u vinu s pečurkama i sirom

    • 60 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    800 g fileta oslića
    400 g šampinjona
    300 g trapist sira
    200 ml belog vina
    kukuruzno brašno
    maslinovo ulje
    suncokretovo ulje
    peršun
    vlašac
    1 limun
    1-2 čena belog luka
    mešavina začina
    so

    Priprema:

    1. U posudu iscediti limun, dodati maslinovo ulje, mešavinu začina, seckan beli luk, peršuna i vlašca po ukusu. Sve pomešati i pripremiti marinadu.
    2. Šampinjone iseći na listiće i obariti u slanoj vodi.
    3. Filete oslića posoliti, uvaljati u kukuruzno brašno i ispohovati na suncokretovom ulju.

    Musaka sa kelerabom i šunkom

    4. Ispohovane filete poređati u vatrostalnu činiju i preliti marinadom. Na njih staviti obarene šampinjone i posuti svežim peršunovim lišćem.
    5. Odgore narendati trapist sir i ukrasiti sa još malo peršuna.
    6. Sve zaliti belim vinom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C da se zapeče sve dok vino ne ispari, a sir se ne rastopi.
    7. Servirati uz bareni krompir ili krompir salatu.