Osvežavajuće i kremasto: Čizkejk od pomorandže

Osvežavajuće i kremasto: Čizkejk od pomorandže

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
Za podlogu:
20 keksa
kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta
Za fil:
400 g mladog sira
400 g krem-sira
80 g šećera
4 kašike gustina
jaje
2 belanceta
čašica punomasnog jogurta ili pavlake
rendana kora pomorandže
2 kašike soka od pomorandže
Za ukrašavanje:
2 kašike marmelade od pomorandže
2 kašike soka od pomorandže

ISPROBAJTE I…

Čokoladni čizkejk

Priprema:
1. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom.
2. Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa.
3. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo.
4. Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese.
5. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja.
6. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?