Ovo obavezno isprobajte – Kobasice sa rumom

Ovo obavezno isprobajte – Kobasice sa rumom

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 20 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g kobasica
½ čaše ruma
50 g putera
voda
so, biber

Priprema:

1. Kobasice izbockati čačkalicom na par mesta i poređati ih u veliki tiganj.
2. Pržiti kobasice par minuta na umerenoj temperaturi dok dobiju lepu rumenu boju.
3. Zatim, kobasice preliti vodom do polovine visine i pržiti desetak minuta dok tečnost ne ispari i kobasice počnu da se lepe za dno.
4. Dodati rum, sačekati da se zagreje pa zapaliti. Ostaviti da alkohol ispari pa umešati puter. Sačekati da se puter rastopi, začiniti po ukusu i poslužiti uz prilog po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

3 KOMENTARI

  1. Ovaj recept za kobasice sa rumom nikad nisam pravila a da Vam pravo kazem ni.procitala nigde prvom.prilikom cu ga isprobati hvala za recept

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?