Ovseni keksići – zdrava i praktična poslastica

Ovseni keksići – zdrava i praktična poslastica

SHARE
Ovseni keks
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 25 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

150 g margarina
150 g ovsenih pahuljica
50 g mlevenih lešnika
50 g kokosa
70 g smeđeg šećera
170 g brašna
½ kesice praška za pecivo
prstohvat soli
1 vanil-šećer
1 jaje

Priprema:

1. Margarin izrezati na menje komade pa rastopiti na pari pa ostaviti da se kratko prohladi.
2. U većoj posudi pomešati ovsene pahuljice, mlevene lešnike, kokos, brašno, prašak za pecivo, so, vanil-šećer tako da se sastojci dobro rasporede.
3. Jaje dodati u rastopljen i rashlađen margarin pa sve dobro umutiti.
4. Pripremljenu smesu dodati suvim sastojcima i promešati da se sve sjedini.
5. Kašikom vaditi smesu i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavljati dovoljno razmaka između.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko deset minuta tj. dok ne dobiju zlaćanu nijansu i malo tamniju boju na obodu.
7. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohlade.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

5 KOMENTARI

  1. Keksići su bas ukusni a da bi naterali i decu da probaju ovakve keksice moze se istopiti crna čokolada pa jedan deo keksa da se umoči u čokoladu i pospe sa lešnikom , orahom ili bademom

  2. Za slanu posnu verziju iskoristiti samo brasno i polovinu preporucenih ovsenih pahuljica. Dodati
    3 kašike pecenog susama, 40ml maslinovog ulja i ravna kašičica soli. Postupno dodavati 100-120ml hladne vode. Razviti testo i uraditi sve isto kao kod slatke verzije.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?