Start Glavna jela Testa Palačinke sa sirom u bešamelu

Palačinke sa sirom u bešamelu

DH
DH

Sastojci:

– 8 palačinki
– 400 g mladog sira
– 50 g margarina
– 2 kašike brašna
– 2 jajeta
– 5 dl mleka
– 150 g kačkavalja
– mešavina začine
– ulje

ISPROBAJTE I… Slane rolovane palačinke

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljeni mladi sir, jaja, 50 g rendanog kačkavalja i začine po ukusu te promešati da se dobije ujednačena smesa.
2. Na svaku palačinku staviti malo pripremljenog fila od sira. Bočne stranice saviti ka unutra kako fil ne bi iscurio, a zatim urolovati. Na isti način od preostalog materijala napuniti i ostale palačinke.
3. Posebno u manjoj posudi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene palačinke. Preliti ih bešamel sosom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here