Pancerote – pecivo koje garantuje užitak

Pancerote – pecivo koje garantuje užitak

SHARE
Pancerote
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
750 g brašna
500 g pavlake
200 g margarina
1½ kašičica soli
1 kašičica šećera
2 praška za pecivo
3 jajeta
Nadev
250 g šunke
250 g trapista
100 g kečapa
1 jaje
susam

Priprema:

1. U posudu za mešanje sipati brašno, prašak za pecivo, so, šećer, jaja, omekšao margarin i pavlaku. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji 20 min.
2. Testo podeliti na dva dela i rastanjiti na debljinu oko 2 mm. Većom modlom ili tacnom iseći testo, premazati kečapom, naneti mortadelu (šunku, kulen) i posuti rendanim kačkavaljem.
3. Krajeve testa namazati jajetom, preklopiti i pritisnuti ivice.
4. Pancerote ređati u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ostatkom jajeta, posuti susamom i peći na 200ºC 20 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?