Paprike punjene tunjevinom

Paprike punjene tunjevinom

SHARE

  • 40 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 zelene paprike
1 manja tikvica
1 veza mladog luka
1 čen belog luka
180 g tunjevine
so, biber
peršunov list

ISPROBAJTE I… Punjene paprike u bešamelu

Priprema:

1. Paprike preseći napola i očistiti od semenki. Tikvicu naribati i posoliti, pa ostaviti desetak minuta da pusti sok, a zatim ocediti.
2. Luk iseći na kolutiće i propržiti na malo ulja. Dodati seckani beli luk i naribanu tikvicu. Sve zajedno dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Na kraju dodati tunjevinu i lagano promešati.
3. Paprike poređati na pleh za pečenje i napuniti pripremljenom smesom. Posuti seckanim peršunom i staviti u zagrejanu rernu. Peći na 200ºC oko 20 minuta.

Savet: Umesto paprika nadevom od tunjevine može se puniti povrće po želji.

Na sledećoj strani pogledajte pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

2 KOMENTARI

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?