Paradajz čorba s pečurkama

Paradajz čorba s pečurkama

SHARE

Sastojci:

– 200 g šampinjona
– 200 g bukovača
– 5 dl soka od paradajza
– 7 dl supe od povrća
– 1 glavica crnog luka
– 50 g celera
– 1 dl pavlake za kuvanje
– mešavina začina
– ulje, biber

Priprema:

1. Šampinjone i bukovače iseći na listove, crni luk na sitne kockice, a celer izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati bukovače i celer pa nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok pečurke ne omekšaju.
3. Potom dodati šampinjone te i njih kratko prodinstati.
4. Zatim sipati mešavinu supe od povrća i soka od paradajza, dodati začine po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi.
5. U gotovu čorbu umešati pavlaku za kuvanje.

Foto: Thinkstock

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?