Start Deserti Kolači Parfe straćatela kocke

Parfe straćatela kocke

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 95 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora
9 belanaca
9 kašika brašna
9 kašika šećera
6 kašika ulja
1 kašika praška za pecivo
2 vanil-šećera
250 ml mleka
Fil
800 ml mleka
9 žumanaca
150 g šećera
20 g želatina
500 ml slatke pavlake
1 vanil-šećer
1 kašika ruma
120 g čokolade

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

Kora
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne otopi.
2. Zatim dodati ulje, mešavinu brašna i praška za pecivo te polako promešati varjačom.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 150˚C oko 45 min.
4. Posebno prokuvati mleko sa vanil-šećerom pa preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.
Fil
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom te sjediniti sa mlekom i želatinom u prahu i zagrevati na umerenoj temperaturi do tačke ključanja (ne sme da proključa). Ostaviti da se ohladi, a potom staviti u frižider da se stegne.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. U šlag dodati aromu ruma te postepeno dodavati kašiku po kašiku želirane smese muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Na kraju dodati rendanu čokoladu pa polako promešati i ostaviti da se stegne.
Finalni postupak
Koru premazati pripremljenim filom. Kolač ostaviti u frižideru da prenoći. Sutradan ga iseći na kocke željene veličine i dekorisati po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!