Start Kuhinje sveta Paris Brest – francuska poslastica od kuvanog testa

Paris Brest – francuska poslastica od kuvanog testa

Paris brest princes krofne na malo drugačiji način
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 120 min
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
250 ml vode
100 ml ulja
¼ kašičice soli
¼ kašičice šećera
200 g brašna
4 jajeta
listići badema
Krem
300 ml slatke pavlake
½ kašičice kakaoa
I još
maline ili voće po izboru

Priprema:

Testo
1. U šerpu usuti vodu, ulje, so i šećer, pa staviti da provri.
2. Zatim, skloniti sa vatre, dodati brašno i mešati dok ne počne da se odvaja od posude. Skloniti sa strane i ostaviti da se ohladi.
3. U prohlađenu smesu dodati jedno po jedno jaje, muteći sve dok se jaje ne poveže sa testom. Smesu sipati u dresir džak sa zvezdastim nastavkom.
4. Zatim, na papiru za pečenje formirati krugove (dva puta istisnuti masu, jedan krug do drugog, a treći put testo istisnuti odozgo po sredini tj. sastavu dva donja sloja), ostavljajući dovoljno prostora između testa. Testo posuti listićima badema.

Kako napraviti savršene minjone + recept

5. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta. Nikako ne otvarati rernu tokom pečenja.
6. Pečene testo izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Krem
1. Dobro ohlađenu slatku pavlaku penasto umutiti.
2. Podeliti na dva dela, pa u jednu polovinu dodati prosejan kakao i promešati.
Finalni postupak
1. Ohlađeno testo preseći na pola, naizmenično filovati i dodati voće.
2. Preklopiti drugom polovinom testa i posuti šećerom u prahu, pa poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!