Pasta sa tikvicama

Pasta sa tikvicama

SHARE
  • Pixabay

Sastojci:

– 500 g testenine po želji
– 350 g mladih tikvica
– 1 manja glavica crnog luka
– 80 g pančete
– 20 g parmezana
– 4 dl neutralne pavlake
– 2 čena belog luka
– 3 kašike ulja
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Tikvice oprati, odseći im vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
2. Crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
3. Pančetu iseći na tanke štapiće.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati pančetu te i nju kratko propržiti.
5. Kada pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju.
6. Zatim dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začine po ukusu te kuvati na umerenoj temperaturi 10 min. dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procediti od suvišne tečnosti.
8. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.

Savet plus: Ukoliko za pripremu jela koristite starije tikvice, ogulite ih i očistite od semena.
Preporučeno piće: Мineralna voda

ISPROBAJTE JOŠ I:
Današnji predlog za ručak: Karbonare s pečurkama
7 ODLIČNIH RECEPATA ZA JELA SA MLEVENIM MESOM

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?