Start Deserti / Torte i kolači Pečeni čizkejk

Pečeni čizkejk

Clipboard06

Priprema:
Kora:
1. Otopiti puter pa ga pomešati sa mlevenom plazmom i šećerom u prahu i dodati malo soli.
2. Sve lepo sjediniti i smesu rasporediti u kalup obložen pekpapirom.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 160°C stepeni 10 minuta.
Fil:
1. Umutiti belanca u čvrst šam postepeno dodajući 150 g šećera.
2. Posebno umutiti kiselu pavlaku sa preostalim šećerom i vanilšećerom, te umešati brašno, izrendanu koru limuna i na kraju dodati žumanca.
3. Sve lepo sjediniti i lagano umešati šam od belanaca.
4. Smesu sipati u kalup sa ohlađenom korom, ponovo vratiti u rernu na 160°C i peći još 10 minuta.
5. Nakon toga temperaturu sniziti na 90°C i peći još 25 minuta. Čizkejk ostaviti da se hladi dva sata.
Prelivi:
1. Gustin račumutiti sa malo vode.
2. Prokuvati višnje sa šećerom, cimetom i vodom, dodati razmućen gustin i mešati dok se ne zgusne na umerenoj temperaturi. Skinuti sa vatre. (Preliv I)
3. Za preliv II karamelizovati šećer, a zatim dodati puter i slatku pavlaku. Mešati dok se ne dobije gusti karamel sos.
4. Po želji kolač preliti višnjama ili karamelom.

Recept Biserke Mesarević iz Valjeva
Recept Biserke Mesarević
iz Valjeva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!