Pečeni prokelj s brusnicom i orasima

Pečeni prokelj s brusnicom i orasima

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
1 kg prokelja, očišćene i prepolovljene glavice
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
biber
1/4 šolje suvih brusnica
1/3 šolje oraha, blago proprženih i iseckanih
rendana kora 1 pomorandže

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200°C. Na veliki pleh poređajte prokelj, prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite pa promešajte. Pecite u rerni oko 20-25 minuta, povremeno mešajući da se prokelj ravnomerno ispeče.
2. Prokelju dodajte i orahe, pomorandžinu koru i brusnice, promešajte i pecite bar još 5 minuta, dok prokelj lepo ne porumeni i bude hrskav spolja i mekan unutra.
3. Poslužite prilog dok je još topao.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?